VM i klassisk styrkelyft 2019

Publicerad: 4/3, 2019

Helsingborg Arena fylls under två veckor i juni med hundratals deltagare från hela världen som tävlar om titeln som världens starkaste.

VM i klassisk styrkelyft äger rum i Arenan 4-15 juni och är det största mästerskapet i klassisk styrkelyft någonsin. Styrkelyft består av tre delgrenar vilka är knäböj, bänkpress och marklyft. Högsta godkända resultat i varje delgren räknas ihop till ett totalresultat. Den som lyft största totalen får sedan lyfta guldpokalen.

Damerna tävlar i sju viktklasser från -47 kg till + 84 kg. Herrarna i åtta viktklasser från -59 kg till +120 kg. Sverige ställer upp med en stor trupp på cirka 30 personer.

För regin står Svenska Styrkelyftförbundet i samarbete med Sydsvenska Styrkelyftförbundet med stöd av Helsingborgs stad.

VAD: VM i klassisk styrkelyft
VAR: Helsingborg Arena
NÄR: 4-15 juni

För mer information:
Robert Ericsson, sportchef Svenska Styrkelyftförbundet, 010-4507171, robert.ericsson@styrkelyft.se
Camilla Plate, projektledare Helsingborg Arena & Scen, 0733-61 24 30.

Foto: Eddie Berglund. Bildkälla: IPF

 

Om Helsingborg Arena

En ny stjärna på Helsingborgshimlen är tänd sedan 2012. En stjärna som tillfört ljus, ljud och annorlunda händelser. Helsingborg Arena är en plats för mångas magiska upplevelser. Byggnadens totala golvyta är 21 000 kvadratmeter och takhöjden i den största hallen är 15 meter. Arenan innehåller tre idrottshallar. Arenahallen rymmer 5 500 åskådare vid konserter och 4 700 åskådare vid idrottsevenemang.

Helsingborgs Arena ingår i Helsingborg Arena & Scen AB som är ett av Nordens största kultur- och evenemangsbolag.

Se alla nyheter »

Kommentarer

Skriv en kommentar

Svar till ×

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK