Dokumentärserie på TV om Strong-Eddie

Dokumentärserie på TV om Strong-Eddie

Dokumentärserie på TV om Strong-Eddie

Publicerad: 19/5

Just nu spelas en dokumentärserie in om Strong-Eddie. Den unga mannen som under många år slagit världen med häpnad och flera världsrekord. Eddie startade med lyftning redan som femåring och nu 22 år senare är han noterad för 74 stycken Europarekord och hela 61 stycken världsrekord.

En helt osannolik prestationsutveckling av en ung man från Långshyttan som om några dagar reser till Sun City, Sydafrika för att åter möta den yppersta världseliten på VM i styrkelyft 6-12 juni. Eddie som väger in på under 66 kilo har gjort fantastiska 221 kg i bänkpress.
– Min vardag innehåller just nu en riktig bra VM uppladdning, hälsar Eddie. Jag har varvat hård träning med mitt timmerhusbygge och gjort iordning min hemsida inför VM där man kommer att kunna se tävlingen live. Så det har varit ett riktigt roligt tillfälle att spela in en dokumentär när det är så mycket på gång. Jag hoppas verkligen att dokumentären även kommer att sändas på SVT så att så många som möjligt får se att ett lyftarliv är så mycket mer än bara en skivstång - det gäller bara att ge järnet och vara bäst när det gäller!
TV-serien som produceras av Dalavision följer med Eddie och visar lyftning när den är som bäst. Varför blev Eddie starkast i världen, vilka mål har han och vad som händer i framtiden.
Alla avsnitt kommer publiceras och vara tillgängliga på "playsidan"(Öppet arkiv) på dalavision.se.
Premiär och officiella sändningstider presenteras inom kort.
Tisdag 24 maj kl. 08.00 finns avsnitt 1 tillänglig på dalavision.se

För mer information om TV-serien och kommande VM i Sydafrika
Huvudperson: Eddie Berglund
Tel: +46-762790987
E-post: strongeddie@outlook.com
www.strongeddie.se

Producent: Bengt Säll (södra Dalarna)
Tel: 070-308 53 43
E-post: dalavision@telia.com

Se alla nyheter »

Kommentarer

Skriv en kommentar

Svar till ×

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK