EDDIE BERGLUND

Mer om Eddie.

Eddie är född i Arkhyttan men uppvuxen i Långshyttan. Han inledde sin skolgång på Långshyttans Jonsboskola 1-9an och valde industriprogrammet vid gymnasietiden på Martin Koch i Hedemora, där han uptäckte sitt stora verkstadsintresse. Vid skolgången slut som utbildad internationell svetsare testades arbetslivet. Efter mängder med olika jobb som bland annat resemontör i olika gruvor kom han tillslut till sitt nuvarande operatörsjobb på Erasteel hemma i Långshyttan. Brandkåren blev med på ett hörn på deltid.

Eddie har utövat Styrkelyft sedan 5års ålder och Tyngdlyftning vid 13års ålder, han blev tidigt med i landslaget i förbundens tävlingsformer, därav Enbart Bänkpress inräknat. Eddies första förebilder är hans farbror Lars och fadern Per som gett honom inspriation och vägledning, mest inom Styrkelyft. Eddies sammarbeten med mestadels de lokala företagen underlättar satsningen som tar honom närmare sina mål. Att tillägga har han testat på i väldigt många sporter som bland annat Brottning i 10års tid.

Idag bor Eddie i en lägenhet mitt i centrala Långshyttan, gångavstånd till jobbet och privatgymmet. Han håller oftast på med stora projekt på fritiden/jobb på sidan om med ibland komplext innehåll till hjälp av alla färdigheter han bemästrar.

Rolig fakta är att Eddie har vid flertal tillfällen tillsammans med sin far och andra gånger sin syster och svåger tävlat på olika Världsmästerskap då alla tagit medalj. Han är Södra Dalarnas kortaste brandman med störst fötter på brandstationen och blev år 2017 utnämd till Fantomen av självaste Fantomenklubben!

Tränare: Marcus Grahn(Svåger)

Gå vidare till Eddies meriter»
Gå vidare till Eddies referenser»

Besök Eddie Berglunds Facebooksida »
Besök Eddie Berglunds Instagram »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK