EDDIE BERGLUND

Mer om Eddie.

Eddie är född i Arkhyttan men uppvuxen i Långshyttan. Han inledde sin skolgång på Långshyttans Jonsboskola 1-9an och valde industriprogrammet vid gymnasietiden på Martin Koch i Hedemora, där han uptäckte sitt stora verkstadsintresse, då han är en praktiskt lagd kille. Efter skolgången som utbildad internationell svetsare testades arbetslivet. Svetsare, Resemontör/olika gruvor gjordes innan han upptäckte drömjobbet på Erasteel som Blästeroperatör som är den nuvarande arbetsplatsen. Brandkåren blev med på ett hörn som extrajobb, då det bokstavligt talat är ett brinnande intresse.

Eddie har utövat Styrkelyft sedan 5års ålder och Tyngdlyftning vid 13års ålder, han blev tidigt med i landslaget i förbundens tävlingsformer, därav Enbart Bänkpress inräknat. Eddies första förebilder är hans farbror Lars och fadern Per som gett honom inspriation och vägledning, mest inom Styrkelyft. Då Eddie har vigt sitt liv åt att göra det han älskar mest har han bestämt att satsa fullt ut på alla 3 landslag, därför jobbar han Idag halvtid som blästrare och deltid på Långshyttans brandkår så idrottskarriären får bästa möjliga progresion, då det känns mer rätt med betalning med kilon på skivstången. Eddies sammarbeten med mestadels de lokala företagen underlättar satsningen som tar honom närmare sina mål. Att tillägga har han testat på i väldigt många sporter som bland annat Brottning i 10års tid.

Idag bor Eddie i en lägenhet mitt i centrala Långshyttan, gångavstånd till jobbet och privatgymmet. Han åker ofta till ASK Eskilstuna och tränar med sin syster Donna Berglund och sin nuvarande tränare/svåger Marcus Grahn.

Familj Far Per, Mor Camilla, Syster Donna, Bror Elliot.

Rolig fakta är att Eddie har vid flertal tillfällen tillsammans med sin far och andra gånger sin syster och svåger tävlat på olika Världsmästerskap då alla tagit medalj. Han är Södra Dalarnas kortaste brandman med störst fötter på brandstationen och blev år 2017 utnämd till Fantomen av självaste Fantomenklubben!

Gå vidare till Eddies meriter»
Gå vidare till Eddies referenser»

Besök Eddie Berglunds Facebooksida »
Besök Eddie Berglunds Instagram »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK